Dietetyk

mgr Katarzyna Miszczuk

Celem dietetyka jest rozwiązywanie złych nawyków żywieniowych, mających znaczny wpływ na stan zdrowia pacjentów, a tym samym na okres hospitalizacji.

Zadania dietetyka:

  • ocena stanu odżywienia,

  • profilaktyka i leczenie żywieniowe chorób dietozależnych,

  • edukacja żywieniowa w zakresie zasad prawidłowego żywienia,

  • prowadzenie dokumentacji dotyczącej żywienia pacjentów,

  • ustalanie diet i nadzór nad realizacją ich założeń.

Załączniki

# Plik Data publikacji Typ Rozmiar Pobrań
1 Broszura - Dieta Podstawowa 22.11.2023 12:47 pdf 185,86 KB 35
2 Broszura - Dieta Łatwostrawna 22.11.2023 12:48 pdf 210,5 KB 14
3 Broszura - Dieta Łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu 22.11.2023 12:48 pdf 215,05 KB 13
4 Broszura - Dieta Łatwostrawna z ograniczeniem substancji pobudzających soku żołądkowego 22.11.2023 12:49 pdf 205,86 KB 11
5 Broszura - Dieta bogatoresztkowa 22.11.2023 12:50 pdf 200,14 KB 5
6 Broszura - Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 22.11.2023 12:51 pdf 202,01 KB 12
7 Broszura - Dieta ubogoenergetyczna 22.11.2023 12:51 pdf 181 KB 7
8 Broszura - Dieta bogatobiałkowa 22.11.2023 12:51 pdf 205,53 KB 15
9 Broszura - Dieta niskobiałkowa 22.11.2023 12:52 pdf 200,54 KB 7
10 Broszura - Dieta eliminacyjna 22.11.2023 12:52 pdf 210,38 KB 15
Udostępnij: